HjemOm Skilinja Video Løpere Resultater

februar 2011

Live fra Frognersetern!

I dag har jeg vært og sett en meget spennende 30km i kollen, med utrolig mye folk! I dag tidlig tok jeg og familien toget til Oslo og Holmenkollen. Togreisen gikk greit og vi skulle ta buss opp til kollen. Det gikk faktisk overraskende bra og vi var fremme ca kl 11. Dermed bar det ut i løypa for å heie på de Norske løperne. På Frognersetra var det stappa med folk, men vi klarte å få karra til oss en plass langs løypa. For en utrolig stemning det var! På første runden kom Sundby i tet, men feltet var samlet som det egentlig var nesten hele veien.

 

Etter klassisk delen bar det opp for å se resten på storskjerm, sammen med hundrevis av andre. Der fikk vi se en Northug i kalasform knuse de andre! Dermed var gullet sikret, og man kunne begynne å se mot hjemturen som også gikk greit.

 

Her har vi noen bilder:

  

-Kristian A Kjonerud

Skrautvålrennet 2011

Endelig har vinterferien inntruffet skilinja, sammen med et høljanes snøvær. Føret på lillehammer i dag har vært løst og dårlig, men dette hindret ikke Henrik Kjærnsli og hospitant Robert Granseth i å gå et skikkelig testrenn i de beryktede OL-løypene. Testrennet var hovedsakelig til for å få en god gjennomkjøring, og å kjenne på hvordan formen lå ann frem til junior-nm i Selbu. Stilarten av klassisk.

 

Ja, mens noen tilbrakte dagen sin i OL-løypene, tilbrakte andre dagen sin i de knallharde løypene på Skrautvål. Distansene var 5 og 10km klassisk, og føret var vanskelig. Skulle mye til for å få optimalt feste, så de fleste gikk med halvgode ski. Og dagens resultater lyder som følger:

Silje Skjelsvik 2.plass i K17

Amund Holtklimpen 2.plass i M17

Kristian Kjonerud, hakk i hæl 6sek etter med en 3.plass

Glenn Bakkum (hospitant) 4.plass kun 5sek bak Kristian igjen.

 

Hilsen Amund Holtklimpen :D

Lysløyperenn

Bedre sent enn aldri. Men her kommer gårsdagens innlegg!

I går ble det arrangert lysløyperenn på Birkebeineren skistadion, med en god deltagelse fra skilinja.

Legger også til en link til resultatlista

http://idrett.speaker.no/Downloads/213253/docs/LSK-LR-2011-02-24.pdf

Rolig tur med teknikk

I går hadde vi en liten 1t30 økt skøyting, der det ble filma teknikk i alle de tre stiltypene.

 

Emil var sjefen på økta, med kameramann Torstein som hjelper


Bakken i Kleivebakken ble brukt til filming av padling
Teknikkinstruksjon

 

I kveld venter det lysløyperenn for de fleste, og jeg regner med at Tofte jr. kommer med et liten rapport seinere...

 

Men nå kan jeg ikke skrive mer. VM finalen er rett rundt hjørnet.. Heia Norge!!!

 

Håvard

Intervall!

I dag hadde vi intervall på Birkebeineren skistadion. Klokkeslettet for økta ble flyttet en time tilbake til kl 08.00 fordi 2. klasse måtte på skolen litt tidligere enn vanlig...

Vi var svært heldig med løypene siden vi møtte løypemaskina på 2.draget og da fikk vi helt nykjørte løyper.

Det var vanvittig bra trøkk i dag - tror mange av oss ikke har godt så fort på intervall før! VI gleder oss til jr.nm:)

 

Har ingen bilder fra økta i dag, men her er noen fra andre økter tidligere i vinter:

 

PS: Løpergalleriet er oppdatert, riktignok ikke ferdig, men du kan se..:)

 

-Henrik Kjærnsli

Hei hallo :)

Jeg beklager for at jeg ikke har lagt ut noen innlegg idet siste..Men nå kommer det et lite innlegg.. 

Idag var det intervall og det gikk veldig bra for alle fikk jeg intrykk av. Det gikk rimelig fort og folk var relativt slitne etter intervallen. Gruppa er veldig sterk for tiden og i blir jo selvfølgelig ekstra inspirert av den ''store'' skikongen våres Håvard Taugbøl som får være med på ungdoms OL og i tillegg tar en 1.plass. I dag kom han med en veldig fin russisk skidress som han fikk med seg fra OL.

Nå er gruppa i rute og vi bare fortsetter planen vi har fått av vår kjekke trener Torstein. Emil var også med på økta idag og han filma oss mens vi gikk.. da får vi et bedre inntrykk av hvordan teknikken og rytmen er, ikke bare i rolig fart men også i stor fart og når man er slitne.

Takk for meg

Hilsen Oliver <3

Vi blogges <3

Gutta krutt på tur :)

Heihei :)

 

Idag var "Gutta krutt" på 2t30 langtur skate i -8 til -12 grader i knall SOL :D

Jeg møtte gutta i Inga - Låmi krysset i lysløypa ved Vårsetergrenda og deretter gikk turen til Sagmyra. Der spiste vi og chillan litt før det brakte løs oppover Sjøseterlia, derfra gikk vi inn i OL løypene og til toppen av Sjøsetra. ( For de veldig interesserte var det der 30km skate gikk for herrer under OL på Lillehammer i 94. )

Vi fulgte OL løypa fra 94 mot stadion og på veien inn gikk vi forbi flere kjente steder fra OL, som blant annet "Finsveen". Det er et utrolig fint sted der sola alltid skinner og i låven driver gamlemor en kafé der hun selger hjemmebakte kaker og saft/kaffe. Jeg anbefaler deg å stoppe her om du går forbi en dag. Gamlemor har gode rykter på seg, og det er både både koselig og billig der :D

Neste matstopp endte et par hundre meter unna Finsveen er det en gapahuk som heter "Grenoble", som ble bygget av noen franskmenn under OL i 94. De franske mennene var fra Grenoble, et sted som ligger i foten av Alpene.  

 

Gutta krutt chillan ved "Grenoble" <3 cx

 Noen ble også så varme av sola at de måtte kjøle seg ned!:)

 

Legger også til en film fra OL på Lillehammer i 94, der gikk gutta 30km skate. (Altså, der vi gikk idag, 17år senere.)

 

 

Grana <3

 

Ungdoms OL

Skilinja har de siste ukene vært representert i ulike konkurranser internasjonalt, med Håvard sin seier i nordisk juniorlandskamp som høydepunkt. Idag gjorde Håvard en ny sterk innsats, denne gang i Liberec med en 4. plass. Han var bare 6 sekunder fra seieren og 3 sekunder fra bronsen. Skilinja er likevel stolt over den 169 cm lillehamringen, selv om skuffelsen over at medaljen glapp var stor.

Håvard Solås Taugbøl under ungdoms-OL i LiberecFoto:Liv krokan murud

Håvard er tatt ut til Norges sitt stafettlag som kommer helt sikkert til å kjempe om gullet. Dette blir spennende!

Heia Norge:)

Coach Drivenes:)

Informasjon til nye søkere Skilinja - Langrenn

  

Inntakskriterier og prosedyrer rundt opptaket til Skilinja ? Langrenn høsten 2011

Inntaket vil formelt bli gjort av toppidrettskontakt ved Lillehammer videregående skole, Lars Erik Sundli, på innstilling fra trener på Skilinja Torstein Drivenes

Inntaket for 2011/2012 vil bli fortatt ut i fra følgende kriterier:

1.       Sportslige resultater inneværende sesong. Ved enkelte tilfeller kan tidligere sesonger bli benyttet.

2.       Inntakssamlingens tester

-          Kantentesten  (Mesnakraftverk/Badedammen ? Kanten kro)

-          Styrketester. Chins, situps og push ups

-           3000m.

3.       Refleksjonsnotat fra hver enkelt utøver.

4.       Intervju

Intervjuet som gjennomføres på inntakssamlingen har som mål å avdekke om vi er den riktige arenaen for utøveren og motsatt.  Vi ønsker videre å vite litt om hvilke målsetninger hver enkelt har og hvordan utøveren tenker for å oppnå disse, samt om utøverens verdier og holdninger samsvarer med Skilinja. Refleksjonsnotatet vil bli gjennomgått sammen med utøver.

Ved tilfeller av utøvere som vurderes likt, vil utøvere fra LSK favoriseres.

Prosedyrer inntak 2011 - 2012:

-          Infomøte på Hovedlandsrennet fredag 18. Februar

-          Hospiteringsdag for interesserte 15. Mars og levering av refleksjonsnotat.

-          Inntakssamling ? Intervju og testing vil bli 7. ? 8. april.

Kort tid etter inntakssamling vil vi kontakte de som er aktuelle for neste års Skilinje. Endelig opptak til Lillehammer videregående skjer ved normalt fylkeskommunalt opptak medio juli.

 

 

Kostnader / treningsavgift skoleåret 2010 -2011 for det sportslige opplegget tilknyttet langrennslinja:

LSK løpere: 7000 kroner (Subsidiering av LSK til egne løpere)

Ordinær treningsavgift for LSK sitt opplegg utenfor skoletiden kommer i tillegg for LSK sine løpere.

Løpere fra øvrige klubber: 12000 kroner

Treningsavgift faktureres september 2011.

I tillegg kommer kostnader i forbindelse med samlinger, disse vil være sammen med Lillehammer Skiklub og ha en kostnad på rundt 3000 - 4000 kroner. Det vil for 2. og 3. klasse bli gjennomført to fysiologiske tester, disse vil ha en liten kostnad.

 

Spørsmål rundt inntak kan rettes til Torstein Drivenes, Torstein@lillehammer-skiklub.no eller 92839832

 

Velkommen som søker!

 

Med vennlig hilsen

Skilinja Langrenn Lillehammer Videregående Skole og Lillehammer Skiklub

 

Torstein Drivenes

 

 


Oppsummering og hviledag i Liberec...

Idag er det hviledag for oss langrennsløpere her nede i Tsjekkia. Dagen ble benyttet til å teste ski og gjøre de siste forberedelsene før morgendagens 7.5km skøyting.

 

Det har allerede vært to konkurranser hittil. Mandag var det 10km klassisk og tirsdag klassisk sprint. For Norges del endte det på mandag veldig bra. Et sølv hos jentene, og sølv og bronse hos gutta. På tirsdag fikk vi litt mer uflaks. En knekt stav, fall, tapt fotofinish med 2cm og gærne finner var litt av den uflaksen vi hadde.

For min egen del har verken mandag eller tirsdag vært noen store løp.

På mandag var kroppen tung, og jeg følte jeg gikk rundt og daffa i i3 med mye syre. Med attpåtil litt små glatte ski, så gjorde ikke det løpet noe lettere. Jeg gikk inn til en 7.plass, noe som er greit i forhold til hvordan kroppen føltes.

 

På tirsdag var heller ikke kroppen helt i 100.. prologen gikk ok, uten noen rå følelse. Gikk videre med en 14.plass. I kvarten var kroppen litt bedre. Kom greit ut, og lå på 2.plass helt til siste bakke før oppløpet. Der ble jeg passert av en russer, og inn på det seige slake oppløpet med motvind så kom jeg meg ikke forbi. Det ble tilslutt en 3.plass, men på grunn av god tid gikk jeg videre som lucky looser. I semien var jeg ordentlig tent på en finale, og planen var å gå alt remmer og tøy kunne holde. Jeg kom meg bra ut, men fikk desverre ikke presset meg først inn i de 3 sporene. Ble dermed liggende litt bak. Lå på halen i heaten helt til siste motbakke. Akkurat som i kvarten greide jeg ikke å forsere bakken best, så det endte med småluker som jeg ikke greide å hente på oppløpet. Surt!!

Dermed endte dagen med en litt skuffende 10.plass.. Jeg følte formen ble bedre og bedre utover dagen, men når man går som ei kråke og blir for pinglete i ei lita motbakke, så har man ikke noe i en finale å gjøre. Men fikk i hvertfall lært at jeg trenger å trene på slike bakker. God lærdom! Må også få sagt jeg var imponert over finnen som vant. En raskere kar ut fra start, har jeg aldri sett før. Må få lært noen triks fra han...

 

Ellers går dagen i sove, spise, trene, spille x-box, skyte på laser blinker (jeg har rekorden med 6sek på 5skudd), bordtennis og masse andre rart. Livet er ikke så værst!

 

Da er oppsumeringen gjort og jeg er forbanna klar for renn i måra!

 

Håvard

 

 

Norgescup lørdag 12.02.11I dag har skilinja prestert vannvittig bra!!

K18:

En FANTASTISK seier av Marthe Bjørnsgaard! :D

38. Marte Dehli

40. Hege Staum

K17:

26. Nathalie Skyttermoen

Etterfulgt av 29. Silje Skjelsvik

M18:

49. Erik Hoffsbakken !

60. (hospitant) Robert Grana

M17:

2. (hospitant) Glenn Bakkum

10. Amund Holtklimpen

15. Markus EMAUS Holm

20. Eirik Bråten Richenberg

22. Kristian Andresen Kjonerud

29. Henrik Kjærensli

43. selveste Oliver Bræin Furuli

98. Sondre Ramsrud Skogli

 

Imponerende av alle sammen! Ser fram til et knallrenn i morgen, håper på like strålende resultater da også!
Lykke til, skilinja langrenn lillehammer videregående skole

10.feb.2011

I dag gjøres de siste forberedelsene til norgescup på Beitostølen. Derfor er det bestemortempo på langturen i dag. I dag er hardkjør på skolen, med prøvedag, 4 timer og en syykt kjedelig norsktime med analyse av Petter Dass her i 2 klasse. Ønsker alle sprekinger her på skilinja lykke til i helga. Kyss og klem, hilsen petter <3

Siste hardøkt før det hele braker løs!

Heisann!

I dag kjørte gjengen den siste ordentlige hardøkta før det smeller igang med den andre NC'en på Beito, og EYOF for undertegnende. Målet var å få litt fart i skrotten, så dagens intervall var en type 5*3min.

Det var veldig bra trøkk i gruppa og laktaten var høy!

 

Som etter alle andre slags intervall, så pleier vi å kjøre en restøkt på kvelden, 45min sykkel eller løp.

 Idag ble sykkelene i Håkons Hall benyttet. Her er Markus etter ca. 24min og 16sek ut i økta.

 

45min på ergometersykkel er ikke det morsomste man kan gjøre, derfor er det godt at Eurosport viser litt spennende ting. Her var det reprise fra treningskampen mellom Ukraina og Sverige som ble spilt for noen uker siden. Veldig spennende....

Eller så kan man bruke tiden på litt skole... 

Som avslutning legger jeg ved en video av coach drivenes under NM sprinten i Steinkjer...

Torstein kjempet seg mesterlig inn på en 88.plass, som desverre ikke holdt til å gå videre, men det var ikke langt unna. Neste år er du der!

 

Sneiks...

 

Håvard

Maskinøkt/Intervalløkt/..?


1mins intervalløkt på Birkebeineren skistadio

Langtur

Vi er inne i den siste uka før NC på Beitostølen. Gruppa virker utrolig sterk og det blir spennende å se hvordan det går. Fredag morgen er avreise og vi gleder oss!!

I dag hadde vi rolig langtur rundt Inga-Låmi og løypene var utrolig fine.
Petter på mesnasaga

 

 

Henrik Kjærnsli

Km gålå

I dag var det duket for km på gålå. det var som vanelig mange gode resultater.

K17
4 Nathalie Skyttermoen
5 Silje Skjelsvik

K18
1 Marthe Bjørnsgaard
4 Hege Staum

M17
2 Glenn Bakkum
4 Kristian A Kjonerud
5 Amund Holtklimpen
6 Henrik Kjærnsli
8 Markus Emaus Holm

M18 
4 Robert Granseth
6 Erik K Hoffsbakken

 

Bilder:


Vil også gratulere Håvard Taugiss som har vært i sverige å gått nordisk juniorlandskamp, med delt seier på 10km fri.

Digg med langtur!

I dag var jeg ute på en fantastsik langtur i helt utrolige løyper! Det er digg å gå der ingen har gått før deg.

 

Her er noen bilder fra økta:


 


Det er ikke rart at man sliter med å få gjort alle leksene og øvd til prøvene nå man kan gå i slike løyper!

 

PS, vil hilse til Håvard i Sverige, etter en FANTASTISK 2.plass i Nordisk Juniorlandskamp i sprint!

 

- Kristian A Kjonerud

Fellestrening, klassisk intervall

I dag har skilinja hatt en RÅ klassisk intervall på BB skistadion, hvor Markus ledet an på alle de 6 dragene, tett etterfulgt av resten av gruppa.

 

For første gang har jeg husket å skrive blogginnlegg!!

 

legger også til to bilder fra økta.

 


På vei til Sverige...

God kveld i stua!

Ja, da er jeg på vei til Gardermoen for ei lita overnatting, før kursen settes nordover mot nordisk juniorlandskamp i ørnskoldsvik (?)
I måra venter 12t i buss, noe som blir kjempe morro :-)

Resten av gjengen er i Lillehammer og lader opp til NC på Beitostølen... og de virker i KJEMPEFORM!!

Ønsker alle på skilinja og resten av leserene av bloggen fine og laaange dager på skolen, jeg skal tenke på dere ;-)
Skal se om jeg får lagt inn litt oppdateringer og et par bilder etterhvert!

Me sjåast!

Håvard

Teknikk

I dag har gruppa hatt langtur med teknikkfokus. Trener Torstein var med og alle fikk egne arbeidsoppgaver.

Vi startet økta ved nedfartsløypa og gikk opp til stadion. Her er noen bilder fra treninga:

 Torstein instruerer Petter og Hoffs

 Hoffs fører an foran Markus

 Ramsrud under økta

 

- Henrik

Skilinja - Langrenn Lillehammer

Skilinja - Langrenn Lillehammer

2, Lillehammer

En skilinje som legger skolen til rette for å kombinere satsing på langrenn og utdanning. En 3 årig utdanning på Skilinja-Langrenn gir mulighet for spesiell studiekompetanse og tilgang til alle studieløp på høgskole og universitet.

Kategorier

Arkiv

hits